Weg naar Zwartberg 44, 3660 Oudsbergen


  Contact : 0471/ 09.34.31 - info@dierenartslangens.be

Vlooien bij de hond en de kat

vlooiWaarom een behandeling tegen vlooien?

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij uw huisdier te bestrijden: Jeuk

Vlooien veroorzaken overlast. Hun beten zijn pijnlijk en je ziet een hond of kat dan ook vaak opspringen als het gebeten wordt. Met de beet spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid om te zorgen dat het bloed niet stolt. Dit geeft jeuk en irritatie waardoor honden en kitten, geplaagd met een vlooieninfestatie, gaan krabben en bijten. Door het veelvuldig krabben gaat de huid beschadigd worden wat kan leiden tot een secundaire bacteriële huidinfectie met nog meer jeuk tot gevolg.

Verspreiding lintworm

Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Als een hond of kat een besmette vlo opeet kan daaruit een volwassen lintworm ontstaan. Ook kinderen kunnen zich op deze manier met een lintworm besmetten.

Vlooienallergie

Sommige dieren zijn gevoelig voor het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt een bepaalde grens overschreden waardoor een allergische reactie optreedt. Ze krabben en bijten zichzelf tot bloedens toe. Eén beet per week is dan al voldoende om dit proces in stand te houden.

Behandeling en preventie:

Er zijn verschillende manieren en middelen om uw huisdier te beschermen of te behandelen tegen een vlooieninfestatie. Best neemt u contact op met uw dierenarts voor meer informatie omtrent de voor- en nadelen van de beschikbare producten.